top of page

Gratis e-boek Inclusief en meerstemmig organiseren

Wil je gratis ons e-book over inclusief organiseren ontvangen? Als je dit formulier invult dan sturen we jou het door.

Gratis e-boek Inclusief en meerstemmig organiseren

HUMMUS en Juntar krijgen vaak de vraag om aan het diversiteitsbeleid van een organisatie te werken, aan meer cultuursensitieve zorg, en aan een meer inclusief schoolklimaat. Er zijn steeds meer termen die proberen om een essentieel gevoel te beschrijven: het gevoel er helemaal bij te horen. In het Engels is dat to belong. Daarin zit een longing, een verlangen.

Als mens hebben we twee fundamentele behoeften: gezien worden in ons uniek zijn en erbij horen, zodat we kunnen verbinden met anderen. In groepsdynamische termen gaat het om inclusie, invloed en intimiteit. Als daar de relationele bedrading van een team in de knoop zit of als er een gat in het web zit, dan voelt het hele organisatiesysteem dit.

Werken aan diversiteit en inclusie (D&I) is soms snel gezegd, maar niet zomaar gedaan. Het is een fundamenteel proces. In dit e-boek geven we wat DENK-stof mee over het waarom, hoe en wat van inclusie en diversiteit. En we geven ook wat aanzetten voor DOE-dingen, zaken die alvast in gang gezet kunnen worden. Soms kan daar ook externe facilitatie bij nodig zijn. Dan zijn wij er graag om organisaties bij te staan in dit uitdagende avontuur.

Gunilla de Graef & Fanny Matheusen, 3/7/2023

Ontvang het e-boek

Een brok inspiratie en food for thought,

rechtstreeks in je mailbox

Het e-boek is onderweg!

bottom of page